jueves, 20 de mayo de 2010

DE BRUIXETA A BRUIXOTA

Aquí teniu als menudets de 5 anys de l'escola d'Alcalà... Dos contes, dues històries diferents... El primer té un argument que continua amb la història inicial i primitiva de la bruixeta... Un contingut sorprenent amb un final de valors únics i fonamentals per a la vida dels nens i dels adults. La segona és curiosa i trau el somniure del lector o del oient... ( al principi sembla una promoció turística...)
Millor llegiu i fixeu-vos en les il.lustracions... ( creat en format KAMISHIBAI)

                          L'AVENTURA DE LA BRUIXETA LOLA AL PAÍS DELS CONTES



La bruixeta Lola estava molt, molt trista, perquè volia ser personatge d'un conte. Pensant, pensant se li va ocòrrer una idea...


...anar al País dels Contes a visitar a la reina del conte de la Blancaneus per a preguntar-li què podia fer per a se una bruixa roïna de veritat, veritat.


Va arribar al palau de la reina i ella li va dir que havia de preparar una poció màgica per a convertir-se en una bruixa roïna de veritat.


Has de fer una poció màgica amb...


La closca d'un ou.

Mig litre de sang d'unicorni.


Una fulla d'ametler.


Una punxa de peix.


Un pèl de cavall


Una granota.


Una serp verinosa.



I un poquet de sucre i sal.


 
Quan va beure aquella poció, la Bruixeta Lola es va convertir en una bruixa de veritat, molt, molt
lletja: se li va fer el nas molt gran amb tres berrugues, arrugues a la cara, el cabell se li va fer de color gris i brut, les dents negres, tota la pell amb taques grogues, les ungles de les mans li van créixer uns centímetres i tota la roba se li va fer de color negre...

Es mirà al mirall i va començar a cridar i cridar...No es reconeixia i se'n va anar al carrer tota espantada.

Pel carrer espenta a tothom.

També espanta als seus amics: el gat Fèlix, el mussol i l'aranya Pica.


Està molt trista perquè no té amics.


Torna a anar al palau i la reina li dóna una poció màgica pr a eliminar els efectes de la poció d'abans.


La bruixeta Lola torna a ser normal i ja no espanta a ningú, i els seus amics l'estimen molt. L'aventura de voler ser una altra persona no li ha agradat gens, i va aprendre que cadascú s'ha d'acceptar com és.
I CONTE CONTAT JA S'HA ACABAT, QUI NO S'ALCE TÉ EL CUL FORADAT!


LA BRUIXETA LOLA SE'N VA DE VACANCES



En un país molt llunyà, vivia Lola, una bruixa molt guapa i molt bona. En arribar el bon temps, Lola va pensar que volia anar-se'n de vacances però no sabia on anar ja que volia estar propet de la muntanya per a poder fer senderisme i escalada, però també volia estar a prop de la platja, per a poder banyar-se i prendre el sol. Així que, com que no sabia què fer, va demanar ajuda a la seua vareta màgica, i la vareta li va contestar... " El millor lloc per anar de vacances és..."
...Alcalà de Xivet!!! És un poble que està entre la muntanya i la platja, així podràs fer tot allò que vullgues!"
La bruixeta Lola, molt contenta, va agafar la seu granera i se' n va anar a buscar el poble.

Arribant a Alcalà, Lola va veure un castell molt bonic dalt a la muntanya. Li va agradar tant que va preguntar als veïns si podia quedar-se a viure allí. Els veïns li van dir que era el Castell de Xivert i que clar que podia quedar-se allí, però hi havia un problema: al castell vivia...

Un drac que feia molta por! Però el drac no vivia a soles ja que tenia presonera a una princesa i no la deixava anar. La bruixeta, desprès de sentir açò, se'n va anar correguent cap al castell.

En arribar allí va tocar a la porta i li va obrir un drac molt gran de color verd. El drac no parava de tirar foc per la boca. La bruixeta li va demanar si podia entrar al castell per a parlar amb ell i els drac, cridant, li va dir que la deixava passar.

Una vegada dins, Lola li va dir que havia vingut de vacances al poble i que volia quedar-se a viure al Castell de Xivert amb ell. El drac tirant foc per la boca li va dir: " Per què vols viure amb mi si jo faig molta por?" La bruixeta li va dir: " Clar que fas por si no deixes de cridar ni de tirar foc per la boca!" De sobte va aparéixer una princesa que estava plorant.

Lola, quan va veure-la, li va preguntar que què li passava. La princesa va dir: "És que el drac em té tancada i no deixa anar-me'n d'ací i ja fa molt de temps que no veig a ningú." Lola desprès d' escoltar això es va posar molt trista i li va preguntar per què feia això. El drac li va dir que ell no era un drac roín, el que passava és que tot el món li tenia por i ningú volia viure amb ell i a ell no li agradava estar a soles, per això no la deixava anar.

La bruixeta va dir al drac que no podia obligar a ningú a ser amic seu, que el que havia de fer era tractar bé a la gent i així serien ells qui el voldrien com a amic. Com que Lola era molt bona li va dir al drac que deixara anar a la pincesa i que es quedaria ella a viure amb ell, així farien coses junts. El drac es va posar molt content perquè la bruixeta volia viure amb ell, li va demanar perdó a la princesa i li va deixar anar. La princesa va veure que el drac no era roín, el que passava és que tot el món li tenia por i ell no volia estar a soles, així que el va perdonar i els va dir als dos que la cridaren per a fer excursions i passar-ho bé junts.

Així que van anar els tres a passejar per la muntanya.

També van anar a la platja a banyar-se i a prendre el sol.

I així van passar tot l'estiu junts, anant al parc, al cinema, a la piscina, a la fira... Desprès d'unes vacances tan genials, el drac va aprendre que per a fer amics no fa falta amenaçar a ningú, sino tractar-los bé i cuidar-los molt. És així com la nostra bruixeta va passar unes vacances molt divertides a Alcalà de Xivert i a més a més va fer dos bons amics per sempre.
I CONTE CONTAT, JA S'HA ACABAT.



1 comentario: